UBS and Nordea reiterate their buy recommendations

Nordea´s target is 83SEK and UBS´s is 70SEK.

You can find the information in Swedish below. Just use google translate.

UBS:

STOCKHOLM (Direkt) UBS anser att även om Africa Oils uppdatering förra veckan var blandad är uppsidan i aktien intakt.

Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Utvärderingsborrningen av Twiga South 2 stödjer tidigare estimat från operatören Tullow Oil medan Ekunyuk-brunnen sannolikt är icke-kommersiell. Lokichar-bassängens tillgångar uppgår för närvarande till över 600 miljoner fat och Tullow ser en uppsida på minst 1 miljard fat (värt 46 kronor per aktie) vilket UBS anser som rimligt givet de oborrade brunnarna på prospekteringsområdet kallat String of Pearls (Etom, Ekosowan).

Prospekteringen El Kuran-3 i Ogaden, Etiopien, har slutförts och ska nu utvärderas. UBS tror inte att denna brunn kommer att vara kommersiell, givet det avlägsna läget, men påpekar att förväntningarna på detta område är lågt.

UBS upprepar rekommendationen köp för Africa Oil-aktien, med en riktkurs på 70 kronor. I sin värderingsmodell har UBS lagt till 15 miljoner fat för Twiga men detta motverkas av att 40 miljoner fat har tagits bort för El Kuran. 

Att ta aktien till nästa nivå kräver att en annan bassäng öppnas. Vi tror att det är osannolikt att de enda två potentiella bassänger i östafrikanska Rift System redan har upptäcks, skriver UBS.

Investmentbanken väntar nu på bassängöppnande borrningsresultat från brunnarna Shimela och Sala som väntas under andra kvartalet 2014. Andra bassängöppnare i Norra och Södra Kerio och Norra Turkana borras under andra halvåret.

Source: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId=f529f9f9-fec9-432d-a2a9-8e06d6731ef4

Nordea:

 

20 MAJ 2014 Starkt köp / 83,0 kr
Nordea upprepar starkt köp i Africa Oil

Africa Oil presenterade en operativ uppdatering under förra veckan där borrbesvikelsen från Ekunyuk-1-brunnen i Lokichar verkar ha fångat investerarnas uppmärksamhet – aktien föll med 2,8 procent. Nordea värderade potentialen i borrningen till 1,6 kronor per aktie, vilket motsvarar 1,5 procent av bankens NAV-estimat. Enligt Nordea balanserar dock de fina borresultaten från Twiga och de starka indikationerna från Sala upp nyheten om den torra brunnen i Lokichar. 
Det framgår av en analys daterad den 16 maj. Nordea upprepar starkt köp och riktkursen om 83 kronor. “Det finns en hel del spännande som väntar i nyhetsflödet under nästkommande veckor, i synnerhet resultaten från två nya bassänger och resultaten från två brunnar”, skriver Nordea.
I en värdering av Twiga hittades 62 meter olja på vertikalen i Auwerwerformationen, med liknande kvalitet som i den första Twiga-1-upptäckten från november 2012. I Twiga-1 hittades 30 meter olja med goda flödestester. Nordeas initiala bedömning är att detta är ett positivt resultat och lämnar uppsida i bruttoestimatet (87 miljoner fat olja). Banken upprepar sin prognos om 120 miljoner fat olja.
Ekunyuk-1-brunnen har uppmätt goda sandreservoarer hittills på den östra flanken, men var dessvärre vattenbärande. Därutöver gav upptäckten av tjock och omfattande oljeskiffer nya alternativ för att undersöka bassängens substantiella och okonventionella oljepotential. Nordea sänker värdet på Ekumyuk till noll och sätter inget värde på oljeskiffern i området.
Nordea ser ett omfattande nyhetsflöde framför sig från Africa Oil de kommande veckorna, där den första uppdateringen bör komma vid slutet av maj med resultat från två tester (Agate och Ngamia) och från en prospekteringsbrunn i en ny bassäng (Shimela i Chew Bahir-bassängen). I juni räknar banken med borresultat från Salabrunnen i Anzabassängen och en uppdaterad resursrapport från Gaffney. Dessutom väntas bolaget bli noterat på NASDAQ OMX Stockholm i juli.
Källa: Nordea

Source: Internal mail

Interesting snippet:

 

Därutöver gav upptäckten av tjock och omfattande oljeskiffer nya alternativ för att undersöka bassängens substantiella och okonventionella oljepotential. “

=

“Moreover, the discovery of extensive oil shale gave new alternatives for studying the basins substantial unconventional oil potential.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *